I og med at NM Brass er like rundt hjørnet skjønte vi fort at tiden ikke jobbet for oss. Et hurtigbrygg ble løsningen. Vi kjører på med en tredje versjon av Hat Trick med noen modifikasjoner. Denne oppskriften har etterhvert blitt korpskonkurranseølet og det blir med stolthet delt ut i vilden sky. Det er usikkert om det er smaken eller etikettene som fenger mest, men vi mener nå i alle fall at vi etter hvert har fått tak på denne APA-varianten. Planen er å få dette flasket når noen har tid, mest sannsynlig mandag 25. januar, for så å la det karbonere til NM-helgen den 5.-6. februar. 12 dager gjæring og 12 dager karbonering er kan hende i underkant, men må man så må man. Hyppig måling av SG for å spikre en bombesikker flaskedato må uansett til.

Dette er et standardøl, basert på brygging av Leif og Steffen (Jonas og Fredrik på korps,  Gaute stakk innom en tur etter å ha vært i Flekkeby). Garasjen har blitt oppgradert med en 90 cm IMG_1876kjøkkenventilator i rustfri utførelse, men minusgrader viste seg å by på tidlig kondensering av vanndamp og tilløp til tilbakedrypp i kjele. Legionellaalarmen har foreløpig ikke blitt utløst, men det må ordnes med isolerte flexirør til neste bryggedag.

IMG_1874Skyllevannet måtte varmes i flere omganger inne på kjøkkenet da den nye 60-litersgryta fra Danmark viste seg å ikke bli akseptert av tilgjengelige induksjonsvarmeapparater. Pga personlig regnefeil ble det etter utmesk foretatt en nødskylling med 9 liter kaldtvann for å komme opp i 50 liter preboil.

Pga pensjonert koreawatt og minusgrader i omgivelsene gikk det svært lang tid før vørteren kokte. Et tips til neste gang må være å skru kokeplaten på “10” og ikke “9” Kjelen ble etterhvert også isolert med bølgepapp. Hadde vi iverksatt de to nevnte tiltakene fra starten av ville vi nok forkortet bryggedagen med opptil en time. Men det er jo mye hygge i å brygge.

Kokingen er det ikke så mye å si om, sett det før, gjort det før. IMG_1877Det ble registrert strømførende vørter ved berøring av plasttermometer. Nyvinning på teknisk sektor er å ta i bruk bryggetimerfunksjonen til Beersmith, det var stilig. I et anfall av overdreven tro på egne bryggeskills (og underdreven tro på langvarig lagring av humle i fryser) ble det improvisert oppi 17 ekstra gram Chinook på 15 minutteren, totalt 92 gram der altså. Dette var dagens viljestyrte modifikasjon av oppskrift.

IMG_1878Vi kjølte også denne gang med små, sirkulære bevegelser av kjølecoilen og fyrte hele grapset rett  ned i to gjæringskar. Helt avsindig klar vørter selv før kjøling, virker som om den hadde skilt seg på en eller anne måte. Kan bli vakkert øl om det blir ferdig!

 

 

IMG_1879OG 1.055

 

 

 

 

goldenstandard20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post navigation