Søndag 18. oktober

Planlagt bryggedag blir endelig realisert. Det er mye potensielt fravær, men med et lappverk av timeplaner, tilstedeværelse og frafall lar det seg på et vis gjennomføre.

Det er kommet for en dag at vi nå skal brygge samme stout som forrige gang. Dette pga misforståelse. Ingen er videre lei seg, da den forrige smakte fortreffelig.

Read More →

Etter harde forhandlinger i lokalene til RR ble det til slutt enighet om at dagens brygg skulle være en herlig Amber Ale, oppskrift sammensatt av Gahr Smith-Gahrsen (7 fjell), med ingredienser kjøpt ferdig veid og målt hos Bryggselv.

Dagens oppmøtte var Leif, Steffen og Fredrik. Korps må ta på seg skylden for fravær, både fullstendig og delvis. Man har også tatt første skritt på veien til å gjøre bryggedager til en familiebegivenhet, ved å inkludere både barn og andre halvdeler i prosessen med å vente på at ting skal kokes, søles og senere vaskes.

Da dagens brygg var bestemt, ble dette injisert i BeerSmith, som fortalte oss at vi trenger større kjele. Dette tas til etteretning, men i mellomtiden gikk vi litt ned på vannmengde, i håp om å få stærkøl til jul.

Read More →

Sjølvbrygga Lucky Jack med for mye humle i følge noen, andre ikke.

Leif henter kaffe mens Gaute, Steffen og Jonas rengjør flasker. Fredrik er AWOL i Bergen.

Digitale hjelpemiddel som digitalt termometer og PC med både fingeravtrykksleser og tøtsj-skjerm ble tatt i bruk, inkludert BeerSmith. Jonas ble bedt om å måle opp 21,39 l vann, sa pøh! og målte opp cirka det. Det ble varmet opp til 75,7 iflg dig. termometer ved hjelp av NMFs 2 kokeplater og Koreawatt. Mesking startet 11:45 med 8,2 kilo malt. Temp 70 grader etter tilsetning. Diskusjon om lokk eller ikke.

Read More →

Single hop IPA med Amarillo-humle. (Som lukter godt).
Batchen ble satt i HH&Hs satelittbryggeri på Randaberg. Med unntak av manglende avtrekk var det praktiske lokaler, som høstet lovord fra de fremmøtte. Disse var for øvrig Gaute og Jonas, som sammen med Husdisponent Steffen utgjorde dagens laug, da Fredrik måtte øve kornett.

Read More →

Da var første brygg satt til gjæring. Om det er liv i dunken bør det komme aktivitet innen et par dager.

Brukte ca 75 minutter på å varme opp 25 liter vann til 70 grader på “hjørnemetoden” (som forøvrig gikk mest ut over 1) et kjipt liggeunderlag fra Europris og 2) harpiksen i panelbordene bak komfyren i casa Sudmann..) Oppi med skylt deretter starsannet meskenett og den tilmålte mengden malt. Hvor mye og hvilken malt dette var er det ingen som aner, mer om dette under.

Read More →